Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на масло при Alfa Romeo 33 1.4 Boxer

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход на масло при Alfa Romeo 33 1.4 Boxer

Здравейте,

От близо годинина карам Alfa Romeo 33 с Boxer двигател. Интересува ме какъв е нормалният разход на масло от двегателя, като се има напредвид, че колата е изминала 170 000 км. Интересува ме, защото се оказа, че е изразходвала близо 2 литра масло за около 3 000 км. Не знам дали това е нормално за тази кола. Ще бъда благодарен за съвети от ваша страна.

2 литра масло за около 3 000 км
    Въобще не е нормално и или си за гумички на клапани или за сегменти и гумички
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Благодаря ти за съвета.
      Забелязахме преди 3 дена, че има теч на масло. Има масло върху двете свещи под маркуча на филтъра и под тях върху двигателя, можеби отчно от там идва и проблема. Какво ще кажеш

Comment

Има и такава вероятност но теча търябва да е много силен за да издумка 2 литра за 3000 км.
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А имаш ли идея каде в Пловдив има сервиз, където могат да се сменят гумичките на клапаните, защото в града, в който живея няма свестен автосервиз за тези коли.

Comment

Първоначално публикувано от Alexa
            А имаш ли идея каде в Пловдив има сервиз, където могат да се сменят гумичките на клапаните, защото в града, в който живея няма свестен автосервиз за тези коли.
            Динекспрес - На пещерско шосе и в Кичука преди Нептун, до склада на Квазер Електроникс
            Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
            Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

Благодаря за съветите Надявам се да ми оправят колата, защото ми е първата и жесоко ме кефи

Comment

Working...
              X